BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Afdelingslæge med speciale i reumatologi søges til et velfungerende afsnit med topmotiveret personale og et stærkt forskningsmiljø.
Reumatologi i Svendborg Reumatologien er en del af en stor intern medicinsk afdeling, med eget selvstændigt ambulatorium med 7.000 ambulante kontakter årligt. Specialet er fast tilknyttet 2 overlæger og 1 afdelingslæge. Hertil kommer et varierende antal hoveduddannelseslæger i reumatologi.
I ambulatoriet udredes, diagnosticeres og behandles patienter med inflammatoriske reumatologiske lidelser. Specialet modtager patienter fra hele Fyn med mistanke om muskelgigt, samt fritvalgspatienter fra andre dele af landet. Ambulatoriet råder over high-end ultralydsskannere, og der varetages behandling med biologiske lægemidler.
Specialet dækker udredning samt ambulant opfølgning på hovedfunktionsniveau.
Derudover har vi en PMR/GCA fasttrack klinik og modtager PMR patienter fra hele Fyn. Vi udfører her vaskulær ultralydsskanning, samt har et tæt samarbejde med Nuklearmedicinsk Afdeling, Odense Universitetshospital og Øjenafdelingen, Odense Universitetshospital om hurtig, state of the art, udredning og behandling. Vi deltager i PhD projekter om PMR/GCA patienter og har deltaget i lægemiddelforskning hos GCA
patienter. Vi forventer vores kommende kollega kan blive en stor del af denne gruppe. Vi har et tæt samarbejde med Diagnostisk Center Svendborg, der også modtager patienter fra hele Fyn omkring hurtig diagnostisk afklaring, når inflammatoriske lidelser mistænkes. Det forventes også, at vores kommende kollega finder denne uafklarede patientgruppe spændende.
Ambulatoriet er forskningsaktivt og deltager i såvel internationale som nationale studier, samt lægemiddelstudier. Vi deltager her i studier indenfor alle vores hovedfunktionslidelser. Vi prioriterer forskning og udvikling højt, og har tema dage. Ved sidste EULAR var personale fra alle faggrupper med.
Vi har et stærkt undervisningsmiljø og afholder DRS ultralydskurser. Vi er derudover involveret i udvikling og studier af interaktive E-læringsværktøjer. Vi har Journal Club og alle speciallæger er involveret i forskning på internationalt niveau. Dette indenfor flere forskellige områder som: urinsyregigt, RA, registerforskning, samt involvering af robotter og AI i fremtidens udredning og opfølgning af gigtpatienter. Vi har et tæt samarbejde med SDU Robotics, hvis der opstår nye ideer i klinikken, så man hurtigt kan sætte et projekt op.
Vi har et tæt tværfagligt samarbejde og udvikler ambulatoriet i teams, hvor alle faggrupper er involveret. Vi holder temadage og sociale arrangementer i ambulatoriet, der giver sammenhold. Kort sagt et ambulatorie, hvor du kan udvikle dig såvel fagligt som indenfor forskning og få et rigtig godt arbejdsmiljø.
Arbejdsforhold Dit primære arbejdsområde vil være det daglige kliniske arbejde i det reumatologiske speciale. Afhængig af kvalifikationer vil der være gode muligheder for at opdyrke eventuelle interesseområder. Vi ser, du er forskningsaktiv, samt med til at udvikle ambulatoriet hen imod Svendborg Specialesygehus. Du vil i det daglige arbejde referere til den ledende overlæge i reumatologi.
Kvalifikationer
- Du er speciallæge i reumatologi og kan varetage både akutte og kroniske problemstillinger.
- Du har interesse indenfor muskuloskelatal ultralydsscanning, herunder vaskulær ultralydsscanning.
- Du har erfaring indenfor PMR/GCA, og at deltage i en klinik for dette.
- Du har erfaring med vagtarbejde på en bred intern medicinsk afdeling
Endelig forventer vi, at du på lige fod med afdelingens øvrige speciallæger vil være rollemodel for afdelingens store gruppe af uddannelseslæger og medicinstuderende samt aktivt deltage i undervisningen af disse.
Lidt om afdelingen Medicinsk Afdeling M/FAM er en intern medicinsk afdeling, hvor følgende specialer er repræsenteret: reumatologi, gastroenterologi/hepatologi, infektionsmedicin, kardiologi lungemedicin og endokrinologi.
Endvidere har vi et Diagnostisk Center for hele Fyn samt et Daghospital.
I afdelingen har vi speciallæger ansat i alle medicinske dobbeltspecialer. Vi har hoveduddannelsesforløb i 6 medicinske specialer, introduktionsstillinger samt KBU-læger.
Afdelingen er normeret til 74 stationære senge, heraf 9 senge i FAM. Der ca. 7.500 indlæggelser og 50.000 ambulante besøg årligt. FAM har ca. 33.600 patientkontakter pr. år.
Afdelingens lægestab udgør i dag 38 speciallæger og 55 uddannelsessøgende yngre læger.
Forskning og innovation I Medicinsk Afdeling M/FAM foregår der forskning og innovation på et højt nationalt og internationalt niveau. Afdelingen har 2 professorer, forskningslektorer og flere PhD-studerende.
Undervisning Ud over speciallægeuddannelsen deltager vi i prægraduat uddannelse med undervisningen af medicin-, farmaci- og biomekanikstuderende fra Syddansk Universitet. Afdelingen har 3 uddannelsesansvarlige overlæger samt 6 kliniske lektorer.
Løn- og ansættelsesvilkår Ansættelse vil ske i henhold til overenskomst for YL indgået mellem Regionernes Lønnings- og takstnævn.
Der er tale om en fuldtidsstilling med tilknytning til bagvagtslaget. Stillingen ønskes besat pr. 1. november eller efter aftale.
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til konst. cheflæge Claus Tveskov, tlf. 6320 2489, e-mail: claus.tveskov@rsyd.dk eller ledende overlæge i reumatologi Søren Andreas Just, tlf. 6320 2213, e-mail: soeren.andreas.just@rsyd.dk
Ansøgning stiles til konst.cheflæge Claus Tveskov og modtages gerne elektronisk. Ansøgningen vedlægges endvidere speciallægeautorisation, curriculum vitae samt publikationsliste.
Ansøgningsfrist 7. oktober 2024.
Ansættelsessamtaler forventes at blive afholdt den 9. oktober 2024
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Svendborg Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
Svendborg Sygehus, Baagøes Alle, 5700 Svendborg
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 07-10-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6118625