Carlsberg er kendt for sin øl, men deres forskningslaboratorium har også bidraget til banebrydende videnskabelige opdagelser. Fra rendyrkning af gær til udviklingen af pH-skalaen og klik-kemi, har laboratoriet haft en stor indflydelse på videnskaben. I dette foredrag vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund dele indsigt i laboratoriets arbejde.
Fokus på bæredygtighed og innovationForedraget vil dække emner som forædling af byg og humle, bæredygtig dyrkning, og udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at påvirke smagen. Derudover vil deltagerne få indsigt i den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, som hjælper med at forbedre planters egenskaber under forskellige klimatiske forhold.
Smagsprøver og historiske fundDeltagerne vil få serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, der gennemgås under foredraget. Derudover vil der være en præsentation om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som giver indsigt i fortidens klimaforandringer.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab". Det varer en halv time længere end normalt, så der er rig mulighed for fordybelse.
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19.00
Sted: Seniorakademiet, Ørkildsgade 21, 1., 5700 Svendborg
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget her.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her