Fyns Politi slår til mod organiseret salg af hash i millionklassen i Svendborg – seks personer er anholdt

Profilbillede
dato

Seks personer der mistænkes for at være involveret i organiseret salg af primært hash, men også kokain er i dag den 1. marts blevet anholdt ved en større politiaktion i Svendborg.

Det er politiets mistanke, at tre af de seks anholdte personer har stået for organisering og salg, mens den ene af de andre anholdte primært har været involveret i at hvidvaske pengene fra salget. 

Fyns Politi mistænker, at handlen har stået på i flere år, og at flere af de anholdte personer bl.a. har drevet en hashklub fra en adresse i Svendborg. Handlen er foregået dels fra hashklubben, og dels via sælgere, hvor borgere bl.a. har kunne bestille hash via et mobiltelefonnummer. Det er Fyns Politis mistanke, at de anholdte har bidraget til salg af euforiserende stoffer for flere millioner om året.  

 

Seks anholdte

De anholdte er fire mænd og tre kvinder, der blev anholdt på forskellige adresse i og omkring Svendborg i løbet af morgenstunden og formiddagen den 1. marts 2023.  De  personer er:
- En 40-årig mand fra Svendborg, anholdt og sigtet for §191 - salg af euforiserende stoffer til et større antal personer. Fremstilles i grundlovsforhør
- En 41-årig mand fra Svendborg, anholdt og sigtet for §191 - salg af euforiserende stoffer til et større antal personer. Fremstilles i grundlovsforhør
- En 31-årig kvinde fra Svendborg anholdt og sigtet for §191 - salg af euforiserende stoffer til et større antal personer. Fremstille ikke i grundlovsforhør 

Ydermere er en kvinde på  61 år fra Svendborg anholdt i relation til sagen, fordi hun mistænkes for at bidrage til hvidvask af penge, der stammer fra handlen med hash og kokain. Endnu en kvinde er sigtet for hvidvask, men hun er ikke anholdt.

 

Endelig er en 41-årig mand fra Svendborg også anholdt i relation til sagen og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Hverken den 61-årige kvinde eller en 41-årige mand forventes fremstillet i grundlovsforhør. 

 

Udover de fem overnstående anholdte blev en 31-årig mand fra Svendborg også anholdt og sigtet for §191 - salg af euforiserende stoffer til et større antal personer. Sagen hænger umiddelbart ikke sammen med ovenstående. Manden fremstilles også i grundlovsforhør.

 

Fyns Politi håber at aktionen vil bidrage til at sætte en stopper for handel med hash til børn og unge

 

Politikommissær Rasmus Tyllesen fra Fyns Politis lokale politi i Svendborg siger: 
- Aktionen i dag er gået som planlagt, og det er vi meget tilfredse med. Det er kulminationen på længere tids efterforskning, så det er jo noget, vi har set frem til. Dem vi har anholdt mistænker vi helt konkret for at have solgt hash fra en adresse i Svendborg gennem flere år, herunder også til mindreårige.

I aktionen indgik flere patruljer fra Fyns Politi – både civile og uniformerede, ligesom to af Fyns Politis narkohunde og to sprængstofshunde deltog i aktionen, der varede fra kl ca. 7.30 til kl ca. 12.   
   
- Målet med aktionen har været at sætte en stopper for den organiserede kriminalitet, som de her personer mistænkes for. Så vi håber, at dagens aktion vil få en positiv indvirkning på lokalmiljøet, nu hvor de her personer og deres forretning er fjernet. Endelig håber vi også, at nogle af de borgere, der har købt hash af de her personer, vil tænke sig om en ekstra gang, inden de forstsætter med en uroligt dårlig og ulovlig vane. Vi ved fra vores efterforskning, at nogle af dem, der har købt hash, er meget unge og stadig går i skole, og derfor tager vi det ekstra alvorligt, siger politikommissær Ramsus Tyllesen. 

 

 

Et ukendt antal købere kan også forvente at høre fra politiet

Ud over de anholdte, har efterforskningen også afsløret identiteten på en lang række købere, som Fyns Politi nu vil tage kontakt til eller rejse sager imod, hvor det er muligt, for køb af euforiserende stoffer. Politikommissær Ramus Tyllesen siger: - det er naturligvis rigtig vigtig for os at få fat i dem der organisere og sælger de her stoffer, men vi vil også gerne sende et kraftigt signal til køberne.  

I forbindelse med aktionen er også sket ransagning på flere adresser, hvor politiet bl.a. har fundet euforiserende stoffer og forskellige værdier. Alt sammen er nu beslaglagt af Fyns Politi.

Grundlovsforhør vil blive afholdt ved Retten i Svendborg fra kl. 9, den 2 marts. Anklagemyndigheden ved Fyns Politi vil anmode om lukkede døre.  

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Fyns Politi.
Kilde: Fyns Politi