Festlig aften med trioen "Den lille café"

Trioen "Den lille Café"
Profilbillede
dato

Gulvet er fejet, stolene sat op og mørket har sænket sig - men ovre i hjørnet sidder stadig et lille selskab. Musikken genlyder i det stille lokale, mens de tre musikanter bevæger sig igennem den ene sang efter den anden.

Trioen Den Lille Café er opstået i en fælles kærlighed til de gamle sange.

Navnet er taget fra netop en af de gamle perler, og repertoiret indeholder en lang række sange og viser som de tre spillemænd har mødt på deres vej.

Her kan vi møde gårdsange, revyviser og folkemusik, musik der ofte lever en obskur tilværelse, men har bliver taget op og genfortolket af kærlige og kyndige hænder.

Marie Lindhart: Sang

Kristian Rusbjerg: Harmonika

Frey Klarskov: Guitar, kontrabas

En begejstret tilhører sagde efter en koncert: 'I spiller de gamle sange så man glemmer de er gamle. Det tager vi som et hæderstegn, for vores mission er netop at åbne folks ører for de gamle sange, som vi mener er mere aktuelle end nogensinde.

Marie Lindhart er trioens frontfigur og sangerinde. Hun besidder et sjældent nærvær på scenen og mestrer som få den autentiske gårdsang og de klassiske revyviser.

Hun har sunget med og lært af de gamle gårdsangere og de ungarske sigøjnere og kan tryllebinde publikum på det bruneste værtshus såvel som på de største scener.

Kristian Rusbjerg er måske den bedste folkelige harmonikaspiller vi har herhjemme, og i hvert fald den travleste. Vi nyder godt af hans virtuose og indfølte spil, der kombinerer klassisk dansk og svensk harmonikamusik med elementer fra gypsyjazz, musette og folkemusik.

Desuden skriver han nogle dejlige melodier, som finder deres naturlige plads på caféens repertoire. Frey Klarskov har sin baggrund på folkemusik-scenen, men han spiller på mange strenge, både musikalsk og instrumentalt. I Den Lille Café hører vi ham oftest på guitar og kontrabas.

Entré: 150 kr

Læs mere om begivenheden her.

Kilde: Redaktionen
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.